Antico lomljeni benkovački kamen

Antico lomljeni benkovački kamen

 

Antico lomljeni kamen se dobije površinskom obradom klasične lomljene benkovačke ploče tzv."buretanjem". Navedenom obradom klasična ploča gubi oštre rubove i dobija glatku površinu čime se dobija izgled "starog" ili pjeskarenog kamena. 

Idealna za postavljanje oko bazena iako je sve češća njena primjena na okomitim površinama.

Antico lomljena ploča se isporučuje selektirana na paletama po debljini ploče 1-2; 2-3; 3-4 i 4-5cm. Boja varira od bijele do krem boje. Isto tako moguća isporuka po klasama ovisno o željama investitora (ekstra klasa, komercijalna ili 2.klasa).

Antico rezani Benkovački kamen

Antico rezani benkovački kamen

 

Antico rezani benkovački kamen se dobija "buretanjem" obične rezane ploče. Navedenom obradom se gube oštri rubovi i površina postaje glatka, te kamen gubi jaku žutu boju i dobija starinski izgled. Idealan za postavljanje na vanjske okomite i vodoravne površine, ali je sve veća njegova primjena u interijerima (konobe).

Standardna dimenzija antico rezane ploče - slobodna dužina x 5-30cm visina x 2-4 cm debljina. Iako je standardna visina rezane ploče 15cm ili 20cm po zahtjevu kupaca izrađujemo i sve ostale dimenzije (5-30cm).

Boja antico rezane benkovačke ploče varira od bijele do krem.

Asseria Antico benkovački kamen

Asseria Antico benkovački kamen

 

Asseria benkovački kamen u antico verziji je sve popularniji kamen koji se dobija lomljenjem klasične benkovačke ploče na donekle pravilne oblike, te njegovim buretanjem kako bi se obradili oštri rubovi kamena. Ljepota njegovog izgleda leži u nepravilnosti svakog oblika čime se prilikom postavljanja može postići izgled "starih" kuća, te je kao takav sve traženiji prilikom novije izgradnje ruralnih vila i seoskih gospodarstava namijenjenih turizmu.

Dolazi na paletama kao mix različitih dimenzija, iako po zahtjevu kupca je moguća i selekcija po visinama na paleti. Standardna debljina je 2-3 cm, duljine i visine su slobodne.

Boja varira od bijele do krem.

Ben benkovački kamen

Ben benkovački kamen

 

Ben benkovački kamen se dobija lomljenjem debljih benkovačkih ploča i zapravo se koristi njena sredina. Zbog toga ben nije klasično žut kao sav benkovački kamen već prevladavaju sivo-bijeli tonovi. Kao idealne primjere bena kroz prošlost služe suhozidi po Dalmaciji (naročito u Ravnim kotarima), radi čega je i sad popularan prilikom oblaganja (građenja) novih zidova. Za ben postoji široka paleta proizvoda koji možemo isporučiti - klesani ben za zidanje, ben pilanih krajeva, ben pilan sa sve četiri strane, antico verzija bena...

Ben dolazi u dimenzijama 5-20cm, te je selektiran po visinama. Ben za zidanje ima debljinu 6-10 cm i služi za gradnju novih zidova, dok ben za oblaganje dolazi u debljinama 2-3 cm. Za ben za oblaganje se rade L-profili različitih dimenzija za kutove zidova čime se postiže efekt bena za zidanje.

Boja varira od sive do tzv."pancete" sivo bijelih tonova.

Ciklop benkovački kamen

Ciklop benkovački kamen

text

text

text

Bunja benkovački kamen

Bunja benkovački kamen

text

text

text

Lomljeni benkovački kamen

Lomljeni benkovački kamen

text

text

text

Kocka benkovački kamen

Kocka benkovački kamen

text

text

text

Preklopnice benkovački kamen

Preklopnice benkovački kamen

text

text

text

Rezana ploča benkovački kamen

Rezana ploča benkovački kamen

text

text

text

Slobodno nas kontaktirajte za sve upite